Υπηρεσία τεχνικού ελέγχου Μοτοσυκλετών Υπηρεσία τεχνικού ελέγχου Βαρέων Οχημάτων Υπηρεσία τεχνικού ελέγχου Μοτοσυκλετών Υπηρεσία τεχνικού ελέγχου Βαρέων Οχημάτων
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
 
Οδική Ασφάλεια - Χειμωνιάτικοι έλεγχοι του οχήματός σας
 

Το ΚΤΕΟ Κρήτης θέλει την ασφάλειά σας στο δρόμο!

Επικίνδυνα Σημεία

Ο χειμώνας μπορεί φέτος να έχει αργήσει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει η προετοιμασία του αυτοκινήτου μας να είναι έγκαιρη και σωστή. Εκτός από τον έλεγχο που προτείνει ο κατασκευαστής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι απαραίτητο ο κάθε οδηγός να κάνει πρόσθετο προληπτικό έλεγχο, προκειμένου το αυτοκίνητό μας να είναι ιδιαίτερα σωστό στη λειτουργία του και ιδιαίτερα αξιόπιστο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, αποφεύγοντας έτσι την κάθε είδους ταλαιπωρία.

 

 

Τα σημεία που πρέπει απαραίτητα να ελέγχονται είναι:

1)  Σύστημα ψύξης κινητήρα.
Είναι απαραίτητο το αντιψυκτικό/αντιθερμικό για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα και την προφύλαξή του από τυχόν χαμηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο πρέπει να ελέγχεται όλο το σύστημα, π.χ. (ιμάντες - σωληνώσεις, σφιγκτήρες, κ.λπ.). Επίσης να ελέγχεται το σύστημα θέρμανσης/εξαερισμού).

2)  Μπαταρία.
Ελέγχουμε την μπαταρία για να μπορεί να ανταποκριθεί στα χειμερινά πρωινά ξεκινήματα. Και για να μην μείνετε από ρεύμα, κάτι που μπορεί να συμβεί και απροειδοποίητα, αν έχετε αμφιβολίες, να την αλλάξετε.

3)  Φώτα.
Πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένα για να μην τυφλώνουμε τους απέναντι. Όσοι κινούνται σε περιοχή με ομίχλη, καλό είναι να έχουν προβολείς διαθλαστικούς (ομίχλη).

4)  Αλυσίδες χιονιού.
Αν σκοπεύετε ταξίδι στα χιόνια, οι σχετικές αλυσίδες είναι απαραίτητες. Και να έχετε προετοιμαστεί έτσι που να γνωρίζετε την τοποθέτησή τους.

5)  Καθαριστήρες.
Να ελέγχεται τα μάκτρα τους να είναι σε καλή κατάσταση και να καθαρίζουν σωστά. Αλλιώς να αλλαχθούν. Άλλωστε δεν κοστίζουν ακριβά, και βέβαια να υπάρχει αντιψυκτικό στο δοχείο του πλυστικού υγρού.

6)  Εργαλεία.
Απαραίτητα για την εποχή τα γάντια, σχοινί ρυμούλκησης, καλώδια για ρευματοδότηση, φαρμακείο, προειδοποιητικό τρίγωνο, καθώς και ένα ανακλαστικό γιλέκο.

7)  Τέλος και σπουδαιότερο όλων τα ελαστικά.
Απαραίτητος ο έλεγχος των ελαστικών, το αυλάκι στο πέλμα να είναι βαθύτερο από 1,6 χιλιοστά, αλλά και η καλή τους κατάσταση, χτυπημένα λινά στα πεζοδρόμια, πολυκαιρισμένα ή ξεραμένα από τον ήλιο, ή πολλών χρόνων, πρέπει απαραίτητα να αλλαχθούν.

Και να σημειώσουμε τέλος πως πιο συχνές βλάβες που ακινητοποιούν το όχημά μας το χειμώνα είναι η αδύναμη ή πεσμένη μπαταρία, το ηλεκτρικό σύστημα και τα ατυχήματα. Δείτε λοιπόν με προσοχή τα παραπάνω, φροντίστε το αυτοκίνητό σας με κάθε επιμέλεια ,και καλό ταξίδι!

 
 
 
Πληροφορίες και Ραντεβού
Κατάστημα Χανίων

Τηλέφωνο Τηλέφωνα: 28210 66314
28210 66315
Κατάστημα Ηρακλείου

Τηλέφωνο Τηλέφωνα: 2810 380005
2810 380665

Καθημερινά από 08:00πμ - 20:00μμ
Σάββατο από 08:00πμ - 14:00μμ
 
 
Συζητήστε και Ενημερωθείτε

Επισκευθείτε το Forum Μας και ενημερωθείτε για όλα τα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια και την καλή λειτουργία του οχήματός σας. Ανταλλάξτε απόψεις με τους υπόλοιπους χρήστες καθώς και με το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό μας.

Εγγραφείτε ως χρήστης δωρεάν και ξεκινήστε άμεσα την περιήγηση!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε τυχόν απορία έχετε.

 
 
Υπηρεσίες ΙΚΤΕΟ Κρήτης
Wi-Fi Access

Υπηρεσία μεταφοράς του οχήματός σας προς / από το ΙΚΤΕΟ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

 
Wi-Fi Access

Πολυτελείς χώροι αναμονής με δωρεάν σέρβις αναψυκτηρίου και δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

 
omniumPlatform 1.6