Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να προτιμήσω τo ΚΤΕΟ Κρήτης;

Η άμεση εξυπηρέτηση, το ευχάριστο περιβάλλον, το ευγενικό και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές με πιστοποίηση ISO 9001, ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός και ο άρτιος τεχνικός έλεγχος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του ΙΚΤΕΟ Κρήτης. Τέλος οι χώροι αναμονής κάνουν ακόμα και τον ελάχιστο χρόνο παραμονής σας να περνάει ευχάριστα.

Πρέπει να κλείσω ραντεβού στο ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ;

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού online πατώντας εδώ ή καλώντας στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας. Οι πελάτες που κλείνουν ραντεβού εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας στο ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ;

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως 5 μ.μ .

Σε περίπτωση που το όχημα “κοπεί” κατά την διάρκεια του ελέγχου τι διαδικασία ακολουθεί;

Το δελτίο Τεχνικού ελέγχου που εκδίδεται σε περίπτωση που το όχημα σας έχει σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, σας καλύπτει για διάστημα 30 ημερών. Στο διάστημα αυτό οφείλετε να αποκαταστήσετε τις ελλείψεις και να φέρετε το όχημα σας στο ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ για επανέλεγχο και έκδοση νέου δελτίου Τεχνικού ελέγχου.

Μπορώ να έρθω μόνο για Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ);

Φυσικά. Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Όλα τα οχήματα ελέγχονται αρχικά μετά από 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έκτοτε περιοδικά κάθε 2 χρόνια, εκτός από τα βαρέα οχήματα που ελέγχονται αρχικά μετά από 1 χρόνο από την πρώτη τους κυκλοφορία και έκτοτε περιοδικά κάθε 1 χρόνο.

Παράδειγμα: Ένα όχημα με ημερομηνία πρώτης αδείας 2/6/2021 πρέπει να περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ για πρώτη φορά στις 2/6/2025.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το προσωπικό σας όχημα στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας.

Ποιο είναι το κόστος του ελέγχου;

Ενημερωθείτε για τον τιμοκατάλογο μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας.

Έχω κάνει επισκευή στο αυτοκίνητό μου και θέλω να ελέγξω αν αποκαταστάθηκαν σωστά οι βλάβες. Μπορώ να απευθυνθώ στο ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ;

Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία του εκούσιου τεχνικού ελέγχου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Έλεγχος ΚΤΕΟ

Τι ακριβώς ελέγχει το ΚΤΕΟ;

Στο ΚΤΕΟ το όχημα σας ελέγχεται σε διάφορα σημεία και για διαφορετικούς λόγους. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν μπορώ να φέρω το όχημα μου στο ΚΤΕΟ. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, η ομάδα μας σας παρέχει την υπηρεσία Delivery KTEO. Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, παραλαμβάνουμε εμείς το όχημα σας από το χώρο σας, διενεργούμε τον τεχνικό έλεγχο και σας το επιστρέφουμε στο σημείο που το παραλάβαμε. Η υπηρεσία αφορά σε ελαφρά οχήματα.

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να έχω μαζί μου προκειμένου να περάσει το όχημα μου από έλεγχο ΚΤΕΟ;

Ανάλογα την κατηγορία του οχήματος σας, θα πρέπει να προσκομίσετε στο ΚΤΕΟ μας και τα ανάλογα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του Τεχνικού Ελέγχου. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Θέλω να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο μου. Πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ;

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου προκειμένου να μεταβιβασθεί.

Πότε θεωρούμαι εκπρόθεσμος και ποιο είναι το πρόστιμο;

Το ανώτερο περιθώριο καθυστέρησης είναι επτά ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία που αναγράφετε στο δελτίο σας. Πατήστε εδώ για να δείτε τα παράβολα υπέρ δημοσίου σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου.

Τι χαρτιά πρέπει να έχω μαζί μου;

Πατήστε εδώ για να δείτε τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να έχετε μαζί σας κατά την διάρκεια του ελέγχου, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος σας.

Τεχνικές ερωτήσεις

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται εάν το όχημα φέρει αντηλιακές μεμβράνες;

Τα οχήματα με που φέρουν αντηλιακές μεμβράνες πρέπει να είναι εφοδιασμένα με βεβαίωση του εγκαταστάτη όπου θα αναφέρονται αναλυτικά η έγκριση τύπου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μεμβρανών.

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται εάν το όχημα φέρει κοτσαδόρο;

Θα πρέπει να προσκομιστεί Άδεια Έλξης (εκδίδεται από την διεύθυνση Μεταφορών της οικίας Περιφέρειας).

Τι γίνεται στην περίπτωση που έχει γίνει αντικατάσταση κινητήρα;

Αν ο κινητήρας έχει αντικατασταθεί με νέο ίδιου τύπου, δεν απαιτείται καμία ενέργεια. Αν ο καινούριος είναι διαφορετικού τύπου τότε ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπεται για την “αλλαγή κυριών χαρακτηριστικών μηχανοκίνητων οχημάτων” από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών  της οικίας Περιφέρειας.

Τι είδους πυροσβεστήρα πρέπει να έχω;

Σύμφωνα με την Υ.Α 50292/3549/08 (ΦΕΚ 272Β/16.2.2009) ” για τα επιβατικά και τα φορτηγά με μικτό βάρος έως 3,5 τόνους απαιτείται η ύπαρξη ενός πυροσβεστήρα. Ο πυροσβεστήρας θα πρέπει να είναι ξηράς κόνεως κατάλληλος για κατηγορίες πυρκαγιάς A,B,C και για ηλεκτρικό ρεύμα τάσης έως 100V, με ελάχιστη κατασβεστική ικανότητα 8A,34B,C.